Refusjonspolicy

Returer er tillatt dersom trestilo.com mottar forespørselen din innen 30 kalenderdager etter levering. Alle returer må mottas fullstendig (inkludert all original emballasje og innhold) av trestilo.com innen 30 kalenderdager fra returautorisasjonen.

For å be om garantinformasjon eller retur av en defekt produkt, vennligst kontakt oss med en beskrivelse av skaden/feilen og legg ved bilder av produktet for å fremskynde behandlingen av returen.

Refusjoner for defekte eller skadede produkter vil bli utstedt så snart varen mottas av trestilo.com. Refusjoner for defekte eller skadede produkter vil bli utstedt så snart kunden har kontaktet vårt supportteam for å informere oss om at pakken er sendt og at den returnerte varen er skannet for returfrakt til trestilo.com.

MENINGSFORANDRING / PRODUKT SOM IKKE ER DEFEKT. Generelt sett tilbyr vi en 30-dagers returrett, men vær oppmerksom på at noen varer ikke kan returneres på grunn av deres tilstand. Dette er angitt på produktsiden. Ikke åpne produktet hvis du ikke har til hensikt å beholde den kjøpte varen. Alle returer må være komplette (med all original emballasje og alt innhold) og i fungerende stand, og må mottas av trestilo.com innen 30 kalenderdager etter returautorisasjonen; forhåndsgodkjenning må innhentes innen 30 dager etter levering.

Hvis du returnerer varen på grunn av endret mening, vil ikke fraktkostnadene for den opprinnelige bestillingen bli kreditert, og kostnadene for å returnere varen til oss vil ikke bli dekket.

Refusjoner vil bli utstedt for returer på grunn av endret mening når varen er mottatt av trestilo.com.

Avbestilling og refusjon:

Når du legger inn en bestilling, har du opptil 12 timer på deg til å avbestille den.

1- Utveksling Vi bytter kun ut defekte eller skadde varer. Hvis du ønsker å bytte ut en vare, kan du sende en e-post til oss på hej@trestilo.com.

2- Retur

  • For å være kvalifisert for retur, må varen være ubrukt og i samme tilstand som du mottok den. Den må også være i original emballasje.

  • For å returnere produktet ditt, send en e-post til oss på: hej@trestilo.com

  • Alle kostnader i forbindelse med returen er kjøperens ansvar. Du må betale fraktkostnadene for å returnere varen. Fraktkostnadene refunderes ikke.

4- Refusjon Når vi har mottatt og sjekket returen din, vil vi sende deg en e-post for å gi beskjed om at vi har mottatt den returnerte varen din. Vi vil også informere deg om hvorvidt refusjonen din har blitt godkjent eller avslått.